Новости

ОБУКИ ЗА БАРАЊАТА НА СТАНДАРДОТ И ЗА ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ СОГЛАСНО IATF 16949:2016

Објавено на: 07.02.2018

macedonia

IATF 16949:2016 Training Courses


Во соработка со BSI од Велика Британија организираме дводневна обука за запознавање со барањата на стандардот и дводневна обука за интерни проверувачи согласно IATF 16949:2016.

Обуките ќе се одржат од 19-22 февруари, 2018 во Скопје.

Повеќе

IRCA АКРЕДИТИРАНА ОБУКА ЗА ВОДЕЧКИ ПРОВЕРУВАЧИ ПО НОВИОТ СТАНДАРД ISO 9001:2015

Објавено на: 20.10.2017

macedonia

ИНТЕРЦЕРТ во соработка со RINA ACADEMY, организира петдневна обука за водечки проверувачи за новата верзија на стандардот ISO 9001:2015.

Обуката ќе се одржи од 13-17 ноември, 2017 во Скопје.

Единствена обука согласно правилата, упатствата и програмата на International Register of Certificated Auditors (IRCA).

Повеќе

Стандардите го прават теренот за игра еднаков за сите

Објавено на: 27.04.2017

vasko-temelkovski

Васко Темелкоски, генерален директор на InterCert


Меѓународните стандарди од серијата ISO 9000 му овозможуваат на пазарот да биде поконкурентен и рамноправен за сите негови учесници. Тие претставуваат меѓународен јазик за разбирање помеѓу бизнисите за тоа како тие интерно функционираат. Воведен ISO систем во една организација им дава доверба на клиентите дека процесите во организацијата се одвиваа со примарна цел да се исполнат очекувањата на купувачите ...

Повеќе

IRCA АКРЕДИТИРАНА ОБУКА ЗА ВОДЕЧКИ ПРОВЕРУВАЧ ПО НОВИОТ СТАНДАРД ISO 9001:2015

Објавено на: 10.03.2017

macedonia

ИНТЕРЦЕРТ во соработка со RINA ACADEMY, организира петдневна обука за Водечки Проверувач за новата верзија на стандардот ISO 9001:2015.

Обуката ке се одржи од 3-7 Април, 2017 во Скопје.

Единствена обука согласно правилата, упатствата и програмата на International Register of Certified Auditors (IRCA).

Повеќе

КУРС ЗА ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ

Објавено на: 11.11.2016

macedonia

Интерцерт организира 2-дневна обука за Интерни проверувачи за новата верзија на стандардот ISO 9001:2015.

Обуката ќе се одржи на 17 (четврток) и 18 (петок) ноември, 2016 во Конференциска сала на ЕМК, ул. Васил Ѓоргов 29 лок. 6, Скопје.

Целта на обуката е на учесниците да им ги презентира измените во новата верзија на Стандардот и на најдобар начин да се подготват за мигрирање кон новата верзија.

Повеќе

ПРАКТИЧЕН ВОДИЧ ЗА МИГРАЦИЈА НА ISO 9001.2008 ВО ISO 9001:2015

Објавено на: 15.07.2016

macedonia

ISO 9001 е стандард за управување со квалитет кој им помага на компаниите да постигнат што поглема ефективност и ефикасност во својата работа за да го зголемат задоволството на своите клиенти, а со тоа и профитот.

Во светот има повеќе од 1,1 милион сертифицирани компании.

Новата верзија ISO 9001:2015 е официјално објавена на 15 септември, со што ја заменува досегашната верзија ISO 9001:2008.

Повеќе