Loading Events

« All Events

Обука (16,17,18 септември) за управување со ризици

септември 16 @ 8:00 am - септември 18 @ 5:00 pm

ISO Logo

Управувањето со ризици вклучува идентификување, проценување и ублажување на потенцијалните ризици за да се постигнат организациските цели.

Еве неколку клучни чекори во процесот на управување со ризик:

Идентификација на ризик:

  • Идентификувајте ги ризиците релевантни за вашата организација, проекти или процеси.
  • Размислете за внатрешни и надворешни фактори кои би можеле да влијаат на вашите цели.

Проценка на ризик:

  • Оценете ја веројатноста и влијанието на секој идентификуван ризик.
  • Дајте приоритет на ризиците врз основа на сериозноста и потенцијалните последици.

Намалување на ризикот:

  • Развијте стратегии за намалување или елиминирање на ризиците.
  • Спроведување на контроли, превентивни мерки или планови за вонредни ситуации.

Следење и преглед:

  • Континуирано следење на ризиците и нивната ефикасност.
  • Прилагодете ги стратегиите за управување со ризик по потреба.

Запомнете дека управувањето со ризикот е тековен процес, а ефективната комуникација и соработка меѓу засегнатите страни се од суштинско значење!

Апликациите може да се направат на:
е-пошта: [email protected];
Контакт: Даница Арсеновска, мобилен: ++389 70 274 753

Details

Start:
септември 16 @ 8:00 am
End:
септември 18 @ 5:00 pm

Venue

Online